Het Watter systeem

Eén desinfectie apparaat, vele hygiëne oplossingen.

Wij hebben het Watter systeem ontwikkeld: een technologie dat ter plekke een  biologisch desinfectiemiddel produceert uit slechts stroom, zout en water. Dit desinfectiemiddel maakt ziekteverwekkende bacteriën, biofilm, schimmels, gisten en virussen onschadelijk, zonder schadelijke chemicaliën. Het desinfectiemiddel is namelijk biologisch afbreekbaar en laat geen residuen achter. 

 

Watter is effectiever dan de meeste traditionele desinfectiemiddelen en veilig voor mens, dier en milieu. We vinden het belangrijk dat middelen op de juiste wijze worden ingezet en dat de focus ligt op juiste begeleiding in plaats van hogere marges. Door het aanbieden van het Watter systeem worden gebruikers onafhankelijk van de leverancier en voorkomen we onder- en overdosering.

Hoe werkt het?

Het Watter systeem maakt gebruik van een technologie die elektrochemische activatie (ECA) heet. In de machine worden zout en water geëlektrolyseerd en als resultaat ontstaat er een desinfectiemiddel met meer dan 20 actieve stoffen. Door de verscheidenheid aan actieve stoffen kan de concentratie zeer laag gehouden worden, zonder verlies van effectiviteit. Dit betekent dat er met veel minder desinfectiemiddel, veel betere resultaten behaald worden.

Hierdoor wordt het mogelijk om zonder gezondheidsrisico's effectief te desinfecteren. Denk bijvoorbeeld aan de drinkwatervoorziening voor dieren, de productie van levensmiddelen of legionella- en biofilmbestrijding in medische faciliteiten.

Neem contact op

Watter is succesvol getest tegen:

Uitgebreid getest

De werking van het Watter systeem is uitvoerig getest door TNO en andere gerenommeerde wetenschappelijke instituten. De internationale EN-protocollen zijn bij deze tests gehanteerd.

 

Al onze oplossingen zijn onafhankelijk getest op hun werkzaamheid in overeenstemming met standaard (EN) tests en zijn onder meer geschikt voor de desinfectie van:

  • Bacteriën (EN 1276)

  • Gisten en schimmels (EN 1650)

  • Virussen (EN 14476)

  • Oppervlaktes (EN 13697)

  • Ruimtes (EN 14349)

  • Medische instrumenten (EN 14561)

  • Watersystemen (EN 13623)

Watter is officieel geregistreerd als Actieve Stof en Product leverancier op de Europese artikel 95 lijst voor desinfectiemiddelen (PT1-5). Vermelding op de artikel 95 lijst is een voorwaarde om te voldoen aan de Europese Biocide Wetgeving.

Bacterien

Enterococcus hirae

Erwinia

Escherichia coli

Legionella pneumophila

Listeria monocytogenes

Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA)

Mycobacterium terrae

Rhodococcus

Salmonella Typhimurium

Staphylococcus aureus

Pseudomonas aeruginosa

Vibrio Cholerae

Virussen

Adeno

Influenza H5N2

Noro

PlAMV

Polio

Rota

Schimmels en gisten

Aspergillus niger

Candida albicans

Fusarium

Penicillium

 

Bel ons tijdens kantooruren op tel. 0592 715 300 of laat een bericht achter via het contactformulier.

tel. 0592 715 300

 
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2020 by Watter B.V.