"Door schoon water is de melkproductie met 700 kg per koe gestegen."

“Ik wil zeker weten dat het water goed is. Het is tenslotte 67% van het rantsoen," vertelt Ynze Tiesema uit Langezwaag. "Ik ben ervan overtuigd dat beter water goed is voor de gezondheid en vruchtbaarheid van de koeien.“

Schoon drinkwater voor koeien

Zekerheid over het drinkwater voor uw melkvee

Met Watter verbetert uw drinkwaterkwaliteit, met hogere melkproductie en lager celgetal als resultaat. Voorkom Salmonella en mastitis via het drinkwater. Ontdek hieronder hoe Watter melkveehouderijen verbetert.

Het Watter systeem

Het Watter systeem is een revolutionaire desinfectie apparaat dat ter plekke een biologisch desinfectiemiddel maakt. Dit desinfectiemiddel wordt automatisch toegevoegd aan uw waterleidingen en houdt zo het drinkwater van uw koeien perfect schoon.

Met het Watter systeem heeft u zonder moeite altijd helder water in uw drinkbakken. Het is effectief, veilig en toegestaan.

"Watter levert meer werkplezier en een hogere melkproductie op"

"Sinds we Watter hebben zien we een duidelijke verbetering in de drinkbakken én in de stal." vertellen Aart en Willem van der Ham uit Nieuwland. "De koeien ogen gezonder en gedragen zich er ook naar. We melken nu ruim 10.000 liter melk en dit stijgt nog steeds."

Effectiever én voordeliger

Neem afscheid van gevaarlijke chemicaliën. TNO heeft in onafhankelijk onderzoek aangetoond dat Watter effectiever is dan chemische desinfectiemiddelen, zoals chloor (dioxide).

Wist u bovendien dat de gemiddelde terugverdientijd van het Watter-systeem slechts anderhalf jaar is? Gebruikers ervaren betere dierprestaties, terwijl de operationele kosten nihil zijn.

"Dankzij Watter afscheid genomen van klauw- en uierproblemen"

Melkveehouder Minne Bergsma uit het Friese Suwâld desinfecteert het drinkwater voor zijn dieren met Watter. “De ziektekiemen bleken enorm veel druk uit te oefenen op de weerstand van de koeien.” legt Minne uit, “Toen de vervuiling uit de bakken verdween namen de klauw- en uierproblemen af. De koeien zijn gezond en ik sta weer met plezier in de stal.

Experts bieden zekerheid

Elke Watter-gebruiker krijgt ondersteuning van ervaren microbiologen. Na ingebruikname van het Watter systeem garanderen zij de kwaliteit van het drinkwater, dat bovendien altijd onafhankelijk wordt gecontroleerd. Hierdoor geniet u van de zekerheid van perfect water.

Altijd in de buurt

Met honderden installaties in heel Nederland is er altijd een tevreden Watter-gebruiker bij u in de buurt. Lees meer ervaringen via de knop hieronder of neem contact met ons op voor een specifieke vraag naar referenties.

"Zekerheid over het drinkwater van mijn koeien"

Hessel-Jan Jensma uit Miedum: "Oppervlaktewater kan een risico zijn voor mijn dieren. Doordat ik met Watter werk sluit ik deze infectiebron uit. Dit zag ik direct terug in de drinkbakken en geeft mij zekerheid over de kwaliteit van het water."

 

Ook uw rendement verbeteren?

Bel ons tijdens kantooruren op tel. 0592 715 300 of laat een bericht achter via het contactformulier.

tel. 0592 715 300

 
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2020 by Watter B.V.